THE SOUL
De naam van The Green Onions werd definitief veranderd op 8 mei 1966 in The Souls en deze naam hield slechts twee optredens stand en wel tot 1 Juni 1966. Op die dag werd de naam voor de verdere historie The Soul.

De bezetting veranderde nog wel eens bij bands en dus ook bij The Soul. Bij de naamsverandering bestond deze uit: Rob Furst, zang en mondharp, Eric Wenink de muzikaal leider, slaggitaar (Fender Mustang, Eko half akoestisch) en zang, Udo van der Meer, sologitaar (Galanti), die in augustus 1966 vervangen werd door Ton Bauman, Hans Ziech basgitaar (Framus) en zang en als laatste Jon Blonk drums (Ludwig), die in juli 1966 vervangen werd door Cees Kalis.

Naast optredens in Voorburg en Den Haag werd er ook regelmatig opgetreden in 's-Hertogenbosch waar de manager Wim van Kampen ook contacten had. In januari 1967 ging de zanger Rob Furst in militaire dienst waarna er een gedeelte van de optredens met vier muzikanten werd uitgevoerd. De zang werd overgenomen door Eric Wenink.

Ten slotte werd het optreden op 28 mei 1967 in Vught het laatste optreden van The Soul. De band had toen ongeveer zo'n zeventig optredens achter de rug. Er werd nog geprobeerd om de groep voort te zetten, er werd geoefend met een blazerssectie. Er is ook geoefend met een aantal leden van de band Chou-Chou. Er zijn ook zelfs twee optredens geweest met de groep Dupe Four, daarbij werd het repertoire van The Soul gespeeld, aangevuld door een set Bluesnummers.

Uiteindelijk viel de band uit elkaar, de zanger Rob Furst werd discjockey bij discotheek De Paddock in Scheveningen, Ton Bauman en Cees Kalis gingen naar de band What's in a Name. Cees Kalis ging kort daarna naar Earth & Fire. Wim van Kampen bemiddelde een tijdje de optredens van Earth & Fire. Eric Wenink werkte ook mee aan de totstandkoming van Earth & Fire, o.a. door het voorstellen van de naam (Earth & Fire), het toevoegen van de zangeres en suggesties voor de repertoirekeuze en de lichtshow. Hans Ziech ging eerst spelen bij Opus Gainfull (Voorschotense band met o.a. de gebroeders Koerts) die later Earth & Fire ging heten.
  

THE SOUL (Hans Ziech en Eric Wenink)
Eric Wenink zocht altijd samen met Rob Furst het repertoire uit en weet zich daarvan nog het nodige te herinneren: ”We waren geen Top 40-band. We speelden liever wat andere bandjes hier niet brachten. We hadden veel interesse in muziek van Them, Otis Redding, Muddy Waters en John Lee Hooker. Nummers als 'Something You Got', 'Shake', 'Mistic Eyes' enzovoorts.

We speelden over Marshallboxen en versterkers en huurden voor onze optredens bij de Trompgarage een VW-bus.

Hans Ziech: “We deden niet aan drank of drugs en er was geen sprake van excessen. Ja, het moest altijd wat zachter. De band heeft vijftien keer in de Fjord gespeeld, waarvan drie keer als The Green Onions. Ook speelden we twee keer met The Kick samen in de Drie Stoepen in Den Haag. De tweede keer was in januari 1966.

The Kick had toen geen eigen apparatuur meer en speelde op die van de Green Onions. Ik herinner me nog dat er in de zaal een grote vechtpartij uitbrak.”

Eric: “Van de muziek die The Soul speelde, is wel iets bewaard gebleven. Er bestaan nog grote muziektapes, maar die liggen te wachten om gedigitaliseerd te worden.”

Eric Wenink werkte al in de reiswereld in de periode dat hij in The Green Onions en in The Soul speelde. Later, na zijn bemoeienis met Earth and Fire, is hij als zelfstandig (reis)ondernemer actief geweest. Hij speelt nu nog wel eens, maar uitsluitend voor de lol.

Rob Furst stortte zich na zijn militaire dienst op z’n studie en musiceert op dit moment niet meer.

Ton Bauman speelde slechts kort bij The Soul, daarna in What’s a Name, vertrok naar het buitenland en belandde in Gran Canaria waar hij een internationale showband leidde in de Sioux City Saloon. Recentelijk speelde hij onder de naam Tony Lewis in het Allround Trio First Act.


Fanclub:
The Soul had ook een heuse fanclub. Bij de organisatie van deze fanclub waren nogal wat mensen betrokken, hetgeen aangaf dat The Soul erg populair was; George Wagener, Marja Krabbendam, Han Veldkamp, Anja Wells, Hielke Brandsma, Cor Ketelaar, Cocky van Leeuwen en Bein Brinckman.