THE HUNKS
The Hunks was een band die eind 1965 in het Haagse Spoorwijk was opgericht. Begin 1966 was de samenstelling: Albert Tettero slaggitaar, Dirk Pronk sologitaar, Rob Wezepoel basgitaar, Harold JoŽls zang en Lex Warnas drums. Lex en Rob (die de enige Voorburger in de band was) kwamen er als laatsten in februari 1966 bij.

Het repertoire bestond uit instrumentale nummers van The Shadows en hoofdzakelijk nummers van The Kinks en The Beatles.

In de begin periode werd er altijd gerepeteerd in de slaapkamer van Harold in de Hasebroekstraat bij het Alberdingk Thijmplein in Den Haag. De gitaren werden zacht versterkt en Lex de drummer sloeg met zijn drumstokken op een aantal tijdschriften die voor hem op de grond lagen uitgestald. Ieder tijdschrift stelde een specifieke trommel of bekken voor. Soms werd er versterkt gerepeteerd en tegelijk (gratis) opgetreden in het naburige clubhuis íDe Framí.
The Hunks had een grote schare fanatieke fans in Spoorwijk die altijd, indien mogelijk, met de band meegingen. In het begin trad de band veel op in clubhuizen in Spoorwijk en de Schildersbuurt. Later werd er vooral in de bekende Haagse dansgelegenheden zoals Van Velzen, Kleinhaus, Zuiderpark, Eekhoorn, Houtrust Rotonde, Monro bar, La Gaitť, De Marathon en ít Casino (Club 192) opgetreden.

De vader van Harold had een winkel op de Laan van Meerdervoort en voor het vervoer van de band mocht Harold het bestelbusje van zijn vaders bedrijf gebruiken. In mei 1966 wordt de Voorburger Theo van der Heide manager van de band. In augustus 1966 verlaat Albert de band en wordt Dik Pronk uit Scheveningen (een neef van de sologitarist Dirk) de manager. Vanaf dat moment tot december 1966 wordt er als viermans-band opgetreden.

Er breekt nu een tijd aan waarbij de band bijna constant in de Scheveningse dancings optreedt en soms in Noordwijk, meestal op basis van maandcontracten. Augustus in de Starclub, september in de Beatclub en oktober in Top Ten. In november 1966 wordt de Hongaarse eigenaar van de Beatclub (Martin) manager van The Hunks. Vanaf dat moment wordt de Scheveningse Beatclub de thuishaven waar vaak opgetreden en gerepeteerd wordt.

In december 1966 besluit Harold met de band te stoppen, waarna gitarist/zanger Ton Sijpesteijn de plaats van Harold inneemt. Ton kende nog een toetsenman, Aad van der Berg, waarna de band weer uit vijf personen bestond. Begin 1967 verlaat Dirk de band omdat hij de militaire dienst in moet en gaan de vier overblijvende muzikanten voor een landelijk boekingsbureau spelen, waarna er door geheel Nederland wordt opgetreden.

In die tijd werden de muziekinstrumenten bij de broer van Rob in de Balistraat te Den Haag in een gangkast opgeslagen en werd daar ook in de aanbouw achter het huis gerepeteerd

In november 1967 wordt in de GIT-studio te Den Haag een single opgenomen met twee eigen nummers, op de A-kant ĎRaise your Handí en op de B-kant 'Itís a Wonder'. Voor het vervoer van de muziekinstrumenten en soms ook enkele bandleden, had de band de beschikking over een eigen VW-busje, waarop met grote letters de bandnaam was vermeld. Het 'HUNKS' busje werd om toerbeurt bestuurd door een groepje Voorburgse roadmanagers: Hans van Geen, Aad Hooidonk en Leo Janszen. Behalve het landelijke circuit, werd er ook regelmatig in Voorburg opgetreden o.a. in de Fjord, het Groene Huisje en verschillende sociŽteiten. Na afloop van een optreden werd er altijd verzameld bij Annie Stuut aan het Westeinde voor een 'balletje mayo'. Eind 1967 zijn de bandleden het door Nederland toeren zat en willen de muzikanten weer in Scheveningen spelen, uiteraard  wordt het weer de Beatclub. Na de hele maand oktober in de Beatclub te hebben gespeeld, wordt het jaar afgesloten met een maandcontract voor de maand december in de Scheveningse dancing Pam Pam.

Van januari tot augustus 1968 wordt er weer veel landelijk opgetreden. In augustus wordt de band benaderd om een aantal maanden voor een NAVO-basis in ItaliŽ te gaan spelen. Alle bandleden, behalve Rob, zien dit wel zitten. In september vertrekt de band met een andere bassist naar ItaliŽ.

Het verblijf daar was slechts van korte duur. Ze konden zich niet meten met de Engelse Top Bands zoals The Tremeloes en werden na een paar maanden alweer weggestuurd. In oktober keren de muzikanten teleurgesteld weer terug in Nederland. Dit was het einde van The Hunks. Lex is na de terugkeer gestopt met muziek maken, Rob was al bezig een nieuwe Voorburgse band op te richten, wat later Summer werd.

Aad en Ton gingen na terugkomst spelen bij de Haagse band The Flag met Peter Hollestelle (zang) en Pim Roos (bas).